امروزه نمی توانیم اتوماسیون را بدون استفاده از سنسور القایی در نظر بگیریم. زمانی که از اتوماسیون استفاده شود، برای شناسایی موقعیت اشیاء فلزی بدون نیاز به تماس، مقاومت در برابر سایش الزامیست. چه در مهندسی مکانیک، الکترونیک، خودرو، مواد غذایی، پلاستیک و سایر صنایع، طیف وسیعی از سنسورها با طراحی های متنوع برای تقریبا هر کاربردی ساخته شدند. با استفاده از این سنسورها (حسگر) می توانیم شرایط و فرآیند ها را با بیشترین کیفیت حتی در بدترین محیط ها نظارت و کنترل کنیم.
از سنسور القایی به طور گسترده ای برای اندازه گیری موقعیت یا سرعت، به خصوص در محیط های سخت و خشن استفاده می شود. با این وجود، برای بسیاری از مهندسان، تکنیک ها و اصطلاحات سنسور القایی می تواند گیج کننده باشد.
سنسورهای موقعیت مجاورتی و سرعت القایی در شکل ها، اندازه و طرح های مختلفی ساخته می شود. تمامی این سنسورها بر اساس اصول ترانسفورماتور کار می کند و همه آنها از پدیده ای فیزیکی مبنی بر جریان الکتریکی متناوب پیروی می کنند.
سنسور القایی
این فناوری اولین بار در دهه 1830 توسط مایکل فارادی (Michael Faraday) مورد استفاده قرار گرفت. این اتفاق زمانی افتاد که او فهمید اولین هادی حامل جریان می تواند در هادی دوم جریانی را القاء کند. اکتشافات فارادی به عرضه دینام، موتورهای الکتریکی و سنسورهای موقعیت و سرعت القایی انجامید. این سنسورها (حسگر) شامل کلیدهای مجاورت ساده، سنسورهای رلوکتانس، سنسورهای اندوکتانس متغیر، سینکروها، حل کننده ها، ترانسفورماتورهای دیفرانسیل دوار و متغیر خطی است.
- مقالات مفید و مرتبط با موضوع
- اندازه گیری چیست؟ معرفی 7 واحد SI
- سنسور چیست و چگونه کار می کند؟ معرفی انواع سنسور
سنسور القایی چگونه کار می کند؟
یک سنسور مجاورت ساده القایی که گاهی با نام سوئیچ مجاورت نیز شناخته می شود، به وسیله منبع تغذیه یا برق مستقیم تغذیه شده که باعث می شود جریان متناوب در یک سیم پیچ که گاهی با نام حلقه، قرقره نیز شناخته می شود، جریان یابد.
زمانی که یک جسم رسانا مانند صفحه فولادی به سیم پیچ نزدیک می شود، امپدانس سیم پیچ دچار تغییر می شود. وقتی این تغییر از یک حدی عبور کند به عنوان یک سیگنال برای شناسایی جسم عمل می کند. سنسور القایی مجاورتی معمولا برای شناسایی یک جسم فلزی یا جسمی که در آن میدان مغناطیسی نفوذ کند مورد استفاده قرار گرفته و به کمک خروجی الکتریکی مانند یک سوئیچ عمل می کند.